![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiP96Bc3wCaB4KzRx5v6yMkvsPHgiPaD3qKjdnWzi_1pAMK2TnZtUkqv8aVRsvx39wjIhiESvUn8sGahCsUxkJ9O7bKw3DWTc2H7mvMTkFtjQpKpCT61kjeAqTh-bNhY6rP7ODAj671T7SX/s320/bingka.jpg)
Bahan2
~ 1cawan gula
~20 biji buah kelapa sawit(direbus empuk)
~1 cawan air suam
~2 cawan tepung gandum
~450ml air (atau santan cair jika suka)
~3 biji t3lur
~setengah sudu garam
~bijan secukupnya.
Cara
~rebus buah kelapa sawit dan perah airnya dengan air suam.Lakukan semasa masih panas utk elakkan membeku.Ambil sebanyak 1 cawan.
~gaul semua bahan kecuali bijan.
~ kisar halus dan tapis adunan.
~gris loyang dan bakar pada suhu 180`c sehingga masak.
yang duk Felda bolehle cobe ye!!
ReplyDeletememang sedap..tapi kata seorang kwn tak baik diamalkan selalu..katanya mudharat...boleh menyebabkan penyakit berak berdarah..yg pentingnya makan berpada...
ReplyDelete