paling mudah dan enak dengan nasi panas tanpa pelbagai lauk lain.Ayam empuk dan rempah garing.Kerak2nya digemari ramai.Bila kesuntukkan masa cubalah Ayam Beriani Kakcik....
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEje4PP-RGrhUWJp1eJqyDclBZk2XShV4gkkPgKilcubYiAYvW_i6942hx6cYYXcypAUNOu47GqIA6fSeKCx1AlegN7_QjT6maWecbkj7c6BiIioUCTBqJ_C4JAC3bSfZTmALu6SRBD3raoI/s320/kakngah+015.jpg)
~ seekor ayam
~sepeket kecil rempah beriani
~garam dan perasa
~ bawang kecil 5 biji
~serbuk kunyit
~minyak untuk menggoreng
cara
~rebus ayam,toskan.
~gaul dengan sebuk kunyit,rempah beriani,bawang yg ditumbuk .
~rebus ayam,toskan.
~gaul dengan sebuk kunyit,rempah beriani,bawang yg ditumbuk .
~garam dan perasa.
~goreng seketika untuk garingkan rempah.Ayam dah masak isinya bila direbus tadi.
Jemput makan!!!
anak2 kakcik suka.Aa syur campur dan ayam ni dah cukup dah...
ReplyDelete