![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg15N8LNYbGmheWvUnjADbsQT6dEPYg8yipthUpUCcM9IDmtfEIqONhnLBTK0Gke9OBCrDt0dcUkaJfCVNfiA_Sgp-wJ-cpdPO5vLRfPS5KZNjo0JGjFFmckM-JH9BTdJHYWqCO2zRLt3kJ/s320/kak+rose+005.jpg)
sepeket janggut sotong
4 batang kacang panjang
4 sudu besar cili mesin
setengah sudu kecil lada hitam
bawang besar sebiji
bawang putih 2 ulas
seinci halia
5 sudu perahan lemon
5 sudu kicap manis
cara
~janggut sotong direbus dan toskan.
~tumis bawang besar bersama halia,bawang putih (dihiris)
~tumis bawang besar bersama halia,bawang putih (dihiris)
~masukkan cili mesin,setelah garing tuang kicap.
~perahkan lemon dan tambah air.
~masukkan kacang panjang yg dipotong pendek2.
~akhirnya janggut sotong tadi.
*Tanpa perlukan perasa dan garam.*
No comments:
Post a Comment