Bahan2nya :
1 tin jagung
1 setengah cawan krimer sejat
1 cawan tepung jagung
1 setengah cawan air
setengah cawan gula pasir.
Cara membuatnya :
~masukkan semua bahan dalam periuk dan kacau atas api perlahan.
~air boleh ditambah jika puding nampak terlalu likat.
~setelah berkilat dan kental,angkat dan sejukkan dalam bekas.
~hidang setelah sejuk dan lebih enak disimpan dalam peti sejuk.
~air boleh ditambah jika puding nampak terlalu likat.
~setelah berkilat dan kental,angkat dan sejukkan dalam bekas.
~hidang setelah sejuk dan lebih enak disimpan dalam peti sejuk.
Cuba buat dalam keadaan bahan2 seminima yang ada....tak perlu fikir panjang,kluar belanja yang banyak sekadar untuk minum petang.Resepi ini cukup untuk di hidangkan kepada 6 orang.
suka bunga lebih dari kuih..hahahahahah
ReplyDelete