![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGkVUEwK0z9uxaag13Bd9ptk2lxb5xE0dQdAi9T6v47sG23web6BdJDgri6pNqgNgoAW0nyrpGF9ZZGhyphenhyphenAmwVFFlBSm85n4MGvRcK-jKap5somPZrXyB23nHE5UkvnB7qJrGjoOrSY6IVe/s320/pecal+edit.jpg)
Bahan2nya:
semangkuk kacang tanah (kira2 RM2 )
semangkuk kacang tanah (kira2 RM2 )
setengah belacan
5 sudu besar cili mesin(dimasak garing)
4 sudu besar udang geragau
sesudu besar asam jawa extra
4 sudu besar gula
2 sudu besar gula merah
2 butir bawag besar
sesudu garam
cara membuatnya :
~goreng semua bahan satu persatu.
~ mesin kering kacang tanah,
~ mesin kering kacang tanah,
~mesin bawang,udang geragau,belacan hingga lumat.
~gaulakan dgn garam,gula semua bahan2 tadi.Cili juga.
~gaulakan dgn garam,gula semua bahan2 tadi.Cili juga.
~gaul rata semua bahan dan simpan dalam bekas.
~simpan dalam peti sejuk untuk tahan lama.
* bancuh dengan air panas bila ingin makan pecal.Celur sayur2an dan gaul rata.Tak perlu tambah apa2 lagi.Sedia dimakan da mudah.
Selamat Mencuba!!!!
No comments:
Post a Comment