![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjskpmNc1_Aek7JBls3GP8IkfpL0fnIWeWqRXRF_ls6YCvU-YSntYIzMYO-MlLJb_e8-oiSVK3Vc-HqEumNy9HkklDflgBZslrdHZ1XiUVFqQUzMs8xoOfmMdCB2v1EcGIQKnV3aMkzgvm7/s320/Roti+John+002.jpg)
Roti John pulak dimintaknya.Yang ada cuma Sardin,kacang Peas ,Roti Perancis.Boh jelah....aku potong 3 Roti Perancis yang panjang ni.Hidangan utuk 5 orang...cukuplah.
Bahan2 :
sebatang Roti Perancis
1 tin sardin
4 biji telor
setengah tin kacang peas
secubit garam
sedikit lada sulah
mayonaise
sos cili
setengah biji timun
cara:
~potong 3 Roti Perancis
~pecah2kan sardin,asing kuahnya separuh
~masukkan telur ,lada sulah dan garam,pukul hancur.
~masukkan kacang peas tanpa air,dadar juga.
~masukkan kacang peas tanpa air,dadar juga.
~ panaskan minyak masak,sapukan sesenduk pada roti dan tepekkan di kuali leper.
~dengan api perlahan masak hingga telur masak.
* hidang dengan mayonaise,sos cili dan timun.Seelok2nya guna Roti Hotdog tapi ni kes kecemasan.Tabuh je....
No comments:
Post a Comment