Kerang
2 ulas bawang putih
2 ulas bawang putih
sebiji bawang besar potong bulat
halia sebesar ibujari
halia sebesar ibujari
sebiji tomato
sebiji timun Zuchini
serbuk kari 4 sudu besar
Cara:
~ bersihkan kerang sebaik mungkin.
~ bersihkan kerang sebaik mungkin.
~rebus kerang dengan perahan lemon dan garam.
~gaul bawang putih,halia dan bawang bulat dengan serbuk kari
~tumis dengan sedikit minyak bahan yg digaul tadi.
~perahkan sedkit lemon,masukkan garam dan serbuk perasa.
~kerang di buka ...periksa agar tiada lumpur,tidak perlu dikeluarkan dari cengkerang.
~masukkan kerang dan sedkit air.
~masukkan Zuchini yang dipotong kecil2 memanjang.
~tomato dibelah 4 dan masak seketika.
~masukkan daun kari sebagai pewangi.
~gaul bawang putih,halia dan bawang bulat dengan serbuk kari
~tumis dengan sedikit minyak bahan yg digaul tadi.
~perahkan sedkit lemon,masukkan garam dan serbuk perasa.
~kerang di buka ...periksa agar tiada lumpur,tidak perlu dikeluarkan dari cengkerang.
~masukkan kerang dan sedkit air.
~masukkan Zuchini yang dipotong kecil2 memanjang.
~tomato dibelah 4 dan masak seketika.
~masukkan daun kari sebagai pewangi.
hidang panas2....
No comments:
Post a Comment