Bahan2(utk 4 orang)
- 1 bungkus Megi (tak kisah Megi perasa apa) atau Mee Megi saja
- 1/2 sudu rempah kari (ikut citarasa sama ada nak pakai rempah kari ataupun perencah megi tu)
- 5 biji telur
- 1 gengam sayur kubis (dipotong dadu)
- Daging lembu atau ayam (dicincang)
- 1 biji bawang besar (dipotong dadu)
- Minyak masak
Cara-cara
- Rebus mee megi. Dan toskan airnya.
- Pecahkan telur ke dalam mangkuk.
- Masukkan serbuk kari atau perencah megi kedalam telur dan kacau sehingga sebati. (Kalau masukkan serbuk kari tambahkan sedikit garam)
- Masukkan mee megi yang telah ditoskan beserta kubis, daging dan bawang ke dalam telur tadi. Gaulkan sehingga sebati.
- Masukkan minyak ke dalam kuali dan panaskan.
- Masukkan kesemua bahan yang telah digaulkan ke dalam kuali setelah minyak betul-betul panas.
- Setelah masak. Hidangkan dengan nasi ataupun sos
No comments:
Post a Comment